Vad är din lägenhet värd?
Ring LosCristianos.se

+46 (0)73 50 70 567 

+34 676 082 662

Epost: tomas.friman@loscristianos.se

Vi hjälper dig hitta rätt bostad!

Köpa lägenhet på Teneriffa!


Vad behöver man tänka på när man ska köpa lägenhet på Teneriffa? För det första, så är det bra att ha sin finansiering klar innan man går på visningar, då objekten ofta säljs väldigt fort. Behöver man lån, är det klokt att kolla sina möjligheter direkt med sin bank i Sverige eller här på Teneriffa. Vi kan ge dig kontaktuppgifter till banker här på Teneriffa.


Vi hjälper dig med NIE-nummer, bankkonto (man måste ha ett spanskt bankkonto) och även att byta abonnemang på el och vatten och allt pappersarbete. Egentligen det enda du behöver göra är att bestämma dig för ett objekt, så fixar vi resten (det är smidigt om du har med dig inkomstbevis för att öppna bankkontot, men det kan också göras i efterhand via mail)!


Kom ihåg att man bör lägga på ca 10% på priset för att betala skatt (6.5%) och för notarie , juridiska och administrativa kostnader (ca 3.5%, det kan variera något). Köper man en lägenhet för mindre än 100,000 euro, kan man behöva lägga på upp till 12-13 % på priset, det beror på att vissa avgifter är fasta.


Hur fungerar ett köp här på ön?


  1. Man bestämmer sig för en bostad som är till salu.
  2. Man lägger bud och kommer överens med säljaren.
  3. En liten handpenning betalas (oftast 1000€)
  4. Reservationsavtalet skrivs och då betalas depositionen (10% av köpeskillingen minus handpenningen). I detta avtal fastställs tillträdesdatum samt betalningsplanen.
  5. Lagfarten skrivs.
  6. Grattis, du har just köpt en lägenhet på Teneriffa!


Så går det till för att köpa en lägenhet på Teneriffa. Varmt välkommen med dina frågor.


Boka gärna en visningsdag med mig.

När man är redo att köpa en lägenhet så måste man få chansen att titta på flera objekt för att kunna förstå marknaden och göra en trygg affär. Kontakta mig på mail, telefon eller fyll i formuläret ovan. 

Billiga lägenheter i Los Cristianos


Kontaktuppgifter:


Calle la Campana 35, Cabo Blanco


Mobil: +46 (0)73-50 70 567 (Whatsapp)

Mobil: +34 676 082 662 (Whatsapp)

E-pos: tomas.friman@loscristianos.se

LosCristianos.se

Svensk Fastighetsförmedlare på Teneriffa

Copyright @ All Rights Reserved