Fakta om Teneriffa
Ring LosCristianos.se

+46 (0)73 50 70 567 

+34 676 082 662

Epost: tomas.friman@loscristianos.se

Fakta om Teneriffa

Teneriffa är ett av svenskarnas favorit destination att resa till. Ända sedan femtio-sextiotalet har man rest till Teneriffa för dess underbara miljö och klimat. Det mesta på öns södra del härstammar från turismens förutom några få fiskebyar. Teneriffa är en underbar semesterö och perfekt för dig som vill bo någonstans över vintern. 

Många som reser till Teneriffa eller väljer att stanna lite längre, gör det på grund av det fantastiska väder på Teneriffa. Det är synnerligen bra både för kropp och själ.


Teneriffas omgivningar

Som du säkert vet är Teneriffa den största ön i ögruppen Kanarieöarna. Det kommer otroligt många turister på besök varje år, mycket  på grund de fina stränderna runt om hela ön och på grund av att det finns mycket att göra. Det är inte bara utländska turister som åker till Teneriffa, även spanjorer åker gärna till denna underbara ö. På södra sidan av Teneriffa finns det absolut mest turistanläggningar även om den stora djurparken Loro Parque ligger på norra sidan av ön. 


Om du bestämmer dig för att besöka Teneriffa så kommer du finna ett rikt växt- och djurliv, vulkaner, berg och fina skogar. Alla kan hitta något som de gillar på Teneriffa, växlingarna i naturen, den underbara Atlanten med dessa fantastiska stränder är det som gör ön så attraktiv för turister och pensionärer. 


Teneriffas historia

Med säkerhet vet man att Teneriffa varit bebodd sedan 200-talet f.kr. och enligt sägnen i Spanien så är Teneriffa den övre delan av Atlantis, staden som sjönk i Atlanten. På slutet av 1400-talet blev Teneriffa och resten av Kanarieöarna en spansk koloni, idag är Kanarieöarna en del av Spanien. 

De flesta av kanarierna har sitt ursprung från kolonisatörerna och inte från ursprungsbefolkningen på ön. Det beror på att när det blev en spansk koloni så fångades urbefolkningen in och det flyttade in människor från andra delar av spaniens kungarike. Då Teneriffa och de andra Kanarieöarna ligger "halvvägs" till Latinamerika så har de bildats täta band även med den världsdelen, det har under århundradena varit en naturligt stopp innan man reste vidare över havet.


Städer på ön

Det finns några riktig fina städer att besöka här på Teneriffa. De är olika stora och känns på olika sätt, så du kan uppleva något nytt i varje stad.

  • Santa Cruz de Tenerife, som är öns huvudstad
  • Los Cristianos
  • Puerto de la Cruz
  • Alcalá
  • Las Americas
  • La Laguna
  • La Orotava
  • El Medano
  • Los Gigantes

Välkommen och besöka Teneriffa! 


​ LosCristianos.se kan du få hjälp om du vill köpa en lägenhet. 

LosCristianos.se

Svensk Fastighetsförmedlare på Teneriffa

Copyright @ All Rights Reserved