Teide observatorium
Ring LosCristianos.se

+46 (0)73 50 70 567 

+34 676 082 662

Epost: tomas.friman@loscristianos.se

För astronomi älskare på Teneriffa


Den Astronomiska Touren är vår mest perfekta resa genom Teide för astronomi entusiaster, med transport erbjuds också från olika platser på ön Teneriffa. 


Din Astronomiska Tour of Teide innehåller en guidad tur på eftermiddagen till världens största solobservatorium, Teide Observatory och efter solnedgången, en stargazing-upplevelse med ett långdistansteleskop under den tydliga och rena himlen av Teide National Park, den mest besökta nationalparken i Europa. Denna aktivitet varar åtta och en halv timmar.


Teneriffa är så mycket mer än bara sol och stränder.


Den här trevliga semesterön är också känd för vetenskap och dess vulkaner.

Kanarieöarna är en av de tre bästa platserna på jorden för att observera himlen. De andra två platserna, bara för nyfikenhetens skull, är Chile och Hawaii. Det är därför vi är lyckliga att ha det viktigaste solobservatoriet just här på Teneriffa. Visste du att Teide Observatory började fungera 1964 och fokuserar på solens observationer och robot astronomi? Det är också hem för många sol och nattliga teleskop, som ägs av olika europeiska länder.

Det spelar ingen roll om du redan har varit i Teide under dagen, för det ögonblick som nationalparken badas i skymningens härliga färger, kommer du att känna som om du aldrig varit på denna vackra plats.


Det sägs ofta att Teneriffa är en lycklig ö för sitt klimat.


Här kan du upptäcka planeter, galaxer och klyftor som du aldrig skulle ha föreställt dig tack vare professionella teleskop från senaste generationens långdistans. Dessutom kommer de astronomiska reseguiderna att ge dig intressant information om föremålen du observerar genom teleskopet.


Fullmåne astronomisk observation

Man vet redan att månen passerar genom olika faser under sin 29-dagars cykel, det vill säga lunation. Därför minskar den starka glöden av vår planetens satellit, det svaga ljuset från de avlägsna himmelska kropparna, minst en gång i månaden.

Att åka till Teide när det är fullmåne är verkligen speciellt, du kommer att utnyttja månens strålande ljus över: kratrar, bergskedjor och månens yta.

LosCristianos.se

Svensk Fastighetsförmedlare på Teneriffa

Copyright @ All Rights Reserved