Cykelträning på Teneriffa
Ring LosCristianos.se

+46 (0)73 50 70 567 

+34 676 082 662

Epost: tomas.friman@loscristianos.se

Cykelentusiaster på Teneriffa!


Teide som träningsredskap

Teneriffa - med högsta toppen i Spanien på 3,718 meter - Teide, med suveränt klimat så ger detta suveräna förutsättningar för den bästa träningen för cyklister. I Februari månad så går Vuelta al Teide av stapeln och det är en cykel tävling som är känd bland cyklister världen runt.  Union Cycliste Internationale (UCI), som har kvalificerat tävlignen till B +.


Teide National Park är en av Kanarieöarnas underverk. Deklarerat som UNESCOs världsarv, det är ett levande bevis på Teneriffas vulkaniska förflutna. Att vandra längs sina stigar som passerar lava, är stenar och sand som att transportera oss till en annan planet direkt ut ur den mest fantastiska Science fiction boken. Ett dramatiskt landskap att hitta sig själv i, och det är vad cyklisterna i Vuelta al Teide kan göra. Mer än trehundra cyklister från hela världen ställer upp i loppet. 


Bästa träningen året om

Året om är Teneriffa en idealisk plats för att träna cykling. Här hittar du utmaningar för nybörjarna och elit cyklister. Det är många professionella cyklister som väljer Teneriffa som sin bas. Du kan välja att bo i svenskarnas paradis Los Cristianos med omnejd.


Det finns en speciell skogsväg på norra Teneriffa: Den här 85 kilometer långa sträckan är den längsta sträckan på ön. Du kommer från Las Raíces i Las Lagunetas att cykla några av de mest typiska vägarna i distriktet Acentejo. Fortsätter genom denna skyddade landsbygden, längs Las Palomas Special Nature Reserve, når du den vackra La Orotava-dalen, som rider genom en del av La Resbala, ett skyddat landskap och hem till många endemiska arter av flora och fauna. Rutten fortsätter genom otroliga landskap i den högsta delen av Los Realejos, San Juan de la Rambla, La Guancha, Icod De Los Vinos, Garachico, El Tanque, Santiago del Teide och Guía de Isora, innan de slutar på Montaña Cascajo spåret. 


Vill du få mer tips om Teneriffa? Prenumerera på vårt nyhetsbrev.


Lycka till!

LosCristianos.se

Svensk Fastighetsförmedlare på Teneriffa

Copyright @ All Rights Reserved